Welkom bij Van Roon en Zoon

Neem contact op:
Contactgegevens
<br /> <b>Warning</b>: ucfirst() expects parameter 1 to be string, array given in <b>/home/vanroonenzoon/public_html/producten.php</b> on line <b>34</b><br /> - Van Roon en Zoon Haarden en Kachels

NordicFire


Een Nordic Fire CV haard onderscheidt zich door zijn hoge kwaliteit. Op deze haarden zit dan ook niet voor niets een garantie van maar liefst 10 jaar!
Dankzij de bijgeleverde oververhittingsbeveiliging, overdrukbeveiliging en de thermostatisch geregelde mengregeling is een Nordic Fire CV haard de veiligste in zijn soort.


Het nieuw ontwikkelde binnenwerk zorgt ervoor dat de verbranding van het vuur nog efficiënter is. Deze bestaat uit meerdere compartimenten waarin CV water stroomt. Deze compartimenten zijn zodanig geplaatst dat er nog meer warmte wordt afgestaan aan het CV systeem en er minder uitstraling van warmte direct naar de woonkamer plaatsvindt. Ook wordt voorkomen dat de kachel te sterk afkoelt zodra er slechts een klein vuurtje gestookt wordt. Dit nieuwe binnenwerk zorgt voor een sterke verbetering van het rendement van boven de 80%


Een Nordic Fire haard zal altijd optimaal branden door een naverbrandingssysteem dat continue verbrandingslucht toevoert. Deze zogenaamde tertiaire luchttoevoer voorkomt een slechte verbranding doordat de verbrandingsluchttoevoer altijd voldoende aanwezig is. Hierdoor wordt en sterke vervuiling van uw schoorsteen (en het milieu) voorkomen.


Een extra externe luchttoevoer aansluiting is voor de extra aanvoer van verbrandingslucht vanuit een andere ruimte of van buiten. Hierdoor wordt de benodigde zuurstof dat nodig is voor de verbranding niet onttrokken uit de woonkamer. Dit resulteert in een gezondere leefklimaat binnenshuis.

Geschikt voor moderne CV systemen

Nordic Fire CV haarden zijn geschikt voor de aansluiting op bestaande moderne CV systemen. Conventionele Houtkachels met een CV aansluiting zijn niet gekeurd voor de aansluiting op moderne CV systemen waar de druk kan oplopen tot boven de 2,5 bar. Dit heeft tot gevolg dat de warmtewisselaar in de kachel sterker aan slijtage onderhevig is. De Nordic Fire CV haarden worden langdurig getest onder hoge druk. Een Nordic Fire haard is daarom wel geschikt, zonder in te leveren op de lange levensduur van de haard.

Milieu vriendelijker

De CE norm welke van toepassing is in Nederland stelt slechts beperkte eisen aan de uitstoot en rendement van houtkachels. Wij van Nordic Fire vinden dat in deze tijd van milieubewustheid niet meer gepast. De Nordic Fire CV haarden voldoen daarom aan de nieuwe, veel strengere Europese normen waaronder de Duitse DIN norm, Oostenrijkse Ö-norm en de Noorse Sintef norm. Deze normen vereisen niet alleen een hoog rendement maar stellen ook hoge eisen aan de uitstoot van koolstofdioxide, zwavel, stikstof en ook de uitstoot van fijnstof.

Bekijk alle mogelijkheden op de Nordicfire website


Resultaat 1 - 1 van de 1