Welkom bij Van Roon en Zoon

Neem contact op:
Contactgegevens

Veel gestelde vragen

Onderstaand treft u veel gestelde vragen aan. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen door te mailen naar Van Roon & Zoon.

Waarom aanschaffen bij van Roon en Zoon?

Hoeveel garantie heb ik?

Dat verschilt per merk, sommige merken leveren tot 10 jaar garantie.

Kopen via internet?

Een haard of kachel koopt u niet iedere dag en moet altijd veilig worden aangesloten. Koop bij een erkend bedrijf met geschoold personeel en dat bereikbaar is in geval van service of storing.

Wat is het SfeerVerwarmingsGilde (SVG)?

Wij zijn aangesloten bij het sfeerverwarmingsgilde, lees hier meer

Hoeveel vermogen (kW) en rendement moet mijn kachel hebben?

Het vermogen geeft aan hoeveel warmte een kachel kan leveren, dit moet enigszins overeenkomen met de te verwarmen ruimte, wij kunnen u hierin adviseren.
Het rendement geeft aan hoe efficient een kachel met hout omgaat. Hoe hoger hoe beter, gemiddeld ligt dit rond de 80%.

Welke houtsoort heb ik nodig?

Dit hangt af van het toestel, Berken en Els brandt in de meeste kachels goed. Lees hier meer

Hoe droog moet mijn hout zijn?

Hout brandt het beste met een vochtigheid tussen de 10-17%, wij verkopen vochtmeters om dit eenvoudig te controleren.

Is hout stoken slecht voor het milieu?

Goed droog hout stoken in een kwaliteits haard of kachel met hoog rendement is CO2 neutraal en niet slecht voor het milieu. Tijdens de groei van een boom neemt deze net zo veel CO2 uit de lucht op als dat er vrij komt bij verbranding.

Hoe stook ik mijn houtkachel het beste?

Leg 2 stammetjes horizontaal met dwars erover weer 2 stammetjes, leg er een brandend aanmaakblokje tussen en leg er nog wat kleinere stammetjes op. Het hout zal nu van boven naar beneden op branden en zo een gelijkmatige warmte afgeven. Begin altijd met alle luchtschuiven open en zet later de primaire beluchting dicht. Kom naar onze showroom voor een demonstratie. Wij laten het graag zien.

Waar koop ik haardhout?

Haardhout is op vele plekken te koop. Vers gekloofd hout is goedkoper dan ovengedroogd maar heeft wel 1 tot 3 jaar nodig om te drogen. Ovengedroogd kan meteen gestookt worden. Neem contact met ons op voor een goed adres om haardhout te bestellen en tevens een kortingscode te ontvangen.